Hoe vind je het perfecte traineeship tussen alle opties?

Zoek je op Google naar een traineeship dan wordt je overspoeld met bedrijven die jou het perfecte traineeship aanbieden. Maar hoe kies je uit dat bos nu de goede boom? Waar moet je op letten? En hoe krijg je achteraf geen spijt van je gemaakte keuze? We helpen je een eind op weg met het vinden van een traineeship dat perfect bij jou past.

Wat is voor jou belangrijk bij een traineeship?

Het is handig om te weten wat er voor jou persoonlijk aanwezig moet zijn bij een organisatie om het traineeship voor jou te laten slagen. Je kan daarnaast ook een kijkje nemen naar de professionele punten bij jezelf en het bedrijf. Zo kun je voor jezelf bepalen of jij past binnen de organisatie en kun het bedrijf misschien zelfs een voorproefje geven van wat jij in je mars hebt.

Belangrijke persoonlijke punten bij het vinden van een traineeship

Als je op zoek bent naar een traineeship is het handig om jezelf alvast af te vragen welk vakgebied voor jou belangrijk is, welke trends er in de economie spelen zodat je na het succesvol afronden van je traineeship een goede kans maakt op de arbeidsmarkt, welke hobbies en talenten je hebt en waar je iets mee wilt doen in je professionele leven, op welke locatie je precies wilt leren en werken, wat je belangrijk vindt betreffende je persoonlijke ontwikkeling en als laatste punt welke must-haves een traineeship voor jou sowieso moeten bevatten. We leggen je voor elk van deze punten uit waar je hierbij aan kan denken en hoe je dit helpt bij het vinden van het perfecte traineeship.

Vakgebied

Trends

Hobby en talent

Omgeving

Persoonlijke ontwikkeling

Must-haves

 

1. Het vakgebied waarin je als trainee gaat werken

Al voordat je aan je opleiding begint, maak je een keuze voor een bepaald vakgebied waarin je na je opleiding wilt werken. Oriënteer je na je opleiding in de verschillende traineeships die te maken hebben met vakgebieden waar jouw interesses liggen. Veel bedrijven kijken naar jouw opleiding voordat je aangenomen wordt voor een traineeship. Liggen de organisatie en haar traineeship in het verlengde van jouw studie, dan heb je vaak een hogere kans dat het bedrijf jou als haar nieuwe trainee aanneemt. Maar dit is natuurlijk afhankelijk van het soort traineeship waar jij je voor aan gaat melden. Houd er rekening mee dat je nooit de enige sollicitant bent en dat het proces intensief is. Mag je op gesprek komen? Laat zien dat je beseft dat er hard gewerkt moet worden. Onderbouw je keuze ook met je interesses.

2. Trends in de industrie

Bekijk de trends op de banenmarkt. Een traineeship loopt tussen de 1 en 3 jaar. Kijk waar schaarsten ontstaan en plan een paar jaar vooruit! Er is momenteel bijvoorbeeld een tekort aan specialisten in de IT en projectbeheersing. Daar kun je op inspelen door een traineeship te kiezen binnen deze sectoren. Dat levert je extra carrièrekansen op door te netwerken tijdens je traineeship en geeft je een grotere kans op het behouden van een succesvolle en bovenal leuke functie zodra je klaar bent met je traineeship.

3. Je hobby of talent inzetten

Heb jij veel affiniteit met plannen? Ben jij een social media held(in)? Of ben je goed in een bepaalde sport? Dit kun je gebruiken bij het uitzoeken van je traineeship. Wie weet kan je hier wel iets mee doen en van je hobby/talent je werk maken? Dat willen we allemaal, maak hier gebruik van! Neem dus de tijd om te achterhalen welke vaardigheden jij al bezit. Kijk waar je werkelijk blij van wordt en reflecteer op wat je wilt bereiken in je leven. Zo beperk je de keuze-mogelijkheden op basis van je eigen wensen.

4. Je werkomgeving

Waar wil je werken? Dicht bij huis? Of in een andere stad? Of juist in het buitenland? Houd hier rekening mee met het uitzoeken van je traineeship. Kijk waar je favoriete traineeships plaatsvinden en kijk naar de mogelijkheden die de organisatie je biedt. Naast de locatie is het milieu op de werkvloer ook erg belangrijk. Wordt het een groot bedrijf met veel werknemers waar jij je gaat specialiseren in één vakgebied? Een start-up met een aantal werknemers waardoor je meerdere vakgebieden gaat ontdekken? Formeel en in pak? Of informeel en op sneakers naar je werk? Een apart kantoor met meerdere trainees, of allemaal samen zitten met alle werknemers? Allemaal zaken die je mee moet nemen in je beslissing.

5. Persoonlijke ontwikkeling

Wat wil jij over jezelf leren tijdens je traineeship? Je hebt je al afgevraagd welke competenties je beheerst, maar vraag jezelf ook af welke competenties je nog mist voor jouw carrière. Als jouw traineeship jou helpt met het ontwikkelen en beheersen van deze competenties is dit een mooi extraatje aan jouw traineeship en vooral aan je carrière!

6. Must-haves

Weet voor jezelf wat je belangrijk vindt en wat je krijgt. Je hebt als persoon natuurlijk wensen met verwachtingen binnen je traineeship. Een tip hiervoor is het opstellen van een lijst met “must-haves”. Must haves zijn dingen die je écht terug wilt zien in je traineeship, bijvoorbeeld: marktconform salaris, mentor/coach, interne opleiding binnen het vakgebied, persoonlijke ontwikkeling, actieve begeleiding door ervaren collega’s, een laptop, auto en/of mobiel van de zaak, goede beloning, doorgroeimogelijkheden, opleidingen, enz. Hiermee maak je dan bewust de keuze voor jouw perfecte traineeship.

Belangrijke professionele punten voor het vinden van een traineeship

Wat heeft het bedrijf voor jou in petto en wat kun jij het bedrijf laten zien over de match tussen jouw persoonlijkheid, kunde en het bedrijf?

Infodagen

Business course

1. Infodagen

Bezoek infodagen van alle organisaties waar jij jezelf mee kan en wil identificeren. Deze dagen geven je een mooi beeld van de organisatie, medewerkers én je kan er praten met de huidige trainees.

2. Business course

Een business course geeft je de kans om te laten zien wat jij kan! Verschil met de infodagen is dat niet alleen jij kennismaakt met de organisatie, maar de organisatie ook inzoomt op jou. Je loopt een dagdeel, gehele dag of meerdere dagen mee met de organisatie. Naast het ontmoeten van de medewerkers en directie kunnen er workshops, groepsdiscussies en opdrachten voorbij komen. Zij krijgen te zien wat jij kan. Het belangrijkste is nog wel dat jij beter in het geheugen van de recruiter, talent manager of hiring manager blijft hangen. Ook hiervoor geldt een strenge selectie, maar zo komt dat traineeship alleen maar dichterbij!

Hoe sleep ik een traineeship binnen?

De vuistregel blijft: veel kandidaten, weinig plekken. Maar laat de moed niet in je schoenen zakken! Ga maar eens na hoeveel goede mensen er ook afvallen in de selectie. Bij hen kijken recruiters ook of iemand geschikt is voor een andere startersfunctie binnen het bedrijf.

Ook al is het een vette kans voor je carrière, denk er wel goed over na. Overweeg goed in welke omgeving en welk bedrijf bij je past. Het is een geweldige kans, maar ook zeer intensief. Bovendien is stoppen tijdens een traineeship niet altijd simpel. Bedrijven investeren fors in de opleiding van hun trainees: denk gerust aan een bedrag van 15.000 euro. Sommige van hen merken dit aan als studiekosten en verwachten dat je die – net zoals voor de rest van het personeel geldt –  geheel of gedeeltelijk terugbetaalt als je je traineeship vroegtijdig stopt.

Volg bovenstaande stappen en zorg ervoor dat jij dat streepje voor hebt tijdens je sollicitaties naar dat felbegeerde traineeship!

Lijkt het jou leuk om je traineeship bij ons te volgen? Je kan ons altijd bellen of e-mailen als er nog vragen zijn. Geen vragen meer? Meld je dan aan via onderstaande knop, wij kijken uit naar jouw aanmelding!

Ja, ik word trainee!

 

2019-02-20T15:34:23+00:00 10 januari 2019|Traineeship|